Jan Berkers

Jan Berkers

Jan Berkers

Naam: Jan Berkers

Geboortedatum: 19 april 1947 in Asten

Woonplaats: Deurne

Beroep: Gepensioneerd

Motivatie: Door mijn ervaringen opgedaan o.a. door reizen naar allerlei ‘buitenlanden’ is het mij wel duidelijk geworden hoe de wereld in elkaar zit en hoe afhankelijk we zijn van deze ene aardbol. Na mijn studie Sociologie, -in 1979 met goed gevolg afgesloten-, ben ik een tijdlang de wereld gaan verkennen In 1983 was deze speurtocht teneinde en vestigde ik me definitief in Deurne.

Het is een combinatie van solidariteit met mensen die zoveel minder hebben dan wij en de toenemende vermindering van de natuurlijke hulpbronnen, die de drijfveer zijn van mijn activiteiten. Daarom ben ik actief in de politiek en een aantal maatschappelijke organisaties.

Als je iets wilt bijdragen aan een leefbaardere wereld kun je je aansluiten bij bestaande organisaties of zelf mensen bij elkaar brengen en dingen gaan ondernemen. In 1985 werd met een aantal mensen de stichting Mens en Milieu opgericht. Er werd begonnen met ecologisch tuinieren, natuureducatie op scholen en het propageren van wat nu genoemd wordt duurzaamheid, “de Ossenbeemd” is hier uit voortgekomen. Andere vrijwilligersorganisaties waarbij ik in het verleden betrokken was: de Wereldwinkel, de Wetswinkel en de stichting Vluchtelingenwerk.

Vanaf de oprichting was ik lid van GroenLinks, nu alleen nog van Progressief Akkoord. Sinds mijn pensionering besteed ik mijn tijd grotendeels aan het Scholengidsenwerk bij “de Ossenbeemd”, het Repair Café en mijn hobby’s: bijen houden, tuinieren, muziek en lezen.

Ik ben samenwonend met Wilma Peters, we zijn trots op onze dochter Lotje.

Contact

Uiteraard kunt u altijd contact met me opnemen (graag zelfs!) bij vragen of opmerkingen.

Dat kan via de pagina Vragen aan de fractie, via het contactformulier of rechtstreek:

E-mail: janb.pagldeurne@gmail.com

Tel.: 0493-317728

Adres: Rietgors 27, 5754 CV  Deurne

 

Reacties zijn gesloten.