Spoorzone

Neem nooit te veel hooi op een te kleine vork!

2-9-1_spoorzone_600Na de ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum in Deurne moest de spoorzone het nieuwe project worden dat Deurne naar grotere hoogte moest brengen. In dezelfde tijd werden ook andere plannen ontwikkeld zoals het industrieterrein op het voormalig MOB-complex, het glastuinbouwgebied bij de Nachtegaalweg, ontwikkeling centrum Koolhof inclusief de bouw van een nieuwe school en verschillende woningbouwprojecten in de St-Jozefparochie en Liessel. Ook zonder crisis zou dit erg veel hooi op een te kleine vork zijn geweest.

Ter illustratie staat de volgende alinea nog steeds te lezen op de website van Deurne: “De herindeling van de Spoorzone in Deurne is een groot project. Niet alleen voor Deurne zelf maar ook op regionaal en provinciaal niveau kan dit project zich meten met andere vergelijkbare projecten in de grotere steden in Brabant”.

Het hele project liep in 2007 eerst vast doordat omwonenden een rechtszaak wonnen bij de Raad van State en in 2010 konden verschillende projecten niet worden uitgevoerd omdat vanwege de crisis de woningmarkt in elkaar stortte en gemeente de figuurlijke te kleine hooivork bij de steel afbrak waardoor Deurne momenteel over het randje van de “financiële afgrond” fietst.

Men kon niet anders dan het hele project in hapklare brokje te delen en deze stuk voor stuk te ontwikkelen.

Progressief Akkoord-GroenLinks vindt dat uit bovenstaande ontwikkelingen geleerd moet worden.

Standpunten:

  • Nooit meer te veel hooi op de kleine vork.
  • Deurne moet zich op de lijn Eindhoven Venlo zich presenteren als een groot dorp. Het verschil moet gezien worden, de identiteit van een Peeldorp.
  • Het is een goede zaak dat het project spoorzone is opgedeeld zodat stap voor stap het gebied ontwikkeld kan worden.
  • Er moet aandacht blijven voor de risico’s van de steeds drukker wordende spoorlijn Eindhoven-Deurne

Reacties zijn gesloten.