Raadslid

Naam: Michel Lintermans
Geboortedatum: 20 februari 1967
Woont in de Heiakker
Beroep: Zelfstandig ondernemer van Lintermans projecten
 
Mijn naam is Michel Lintermans, 50 jaar, getrouwd met Frieda Lintermans en samen hebben we drie dochters; Kelly, Emma en Suzan. Ik houd van fietsen, reizen vooral met de trein en van de natuur.In mijn dagelijks leven ben ik ZZP’er en probeer de wereld beetje mooier, groener te maken.
Ik ben bestuurslid bij de wijkraad Heiakker, voorzitter van de Coöperatie Stationspark Deurne en actief voor Rover. Rover de belangenvereniging voor reizigers met het openbaar vervoer. Binnen deze vereniging houd ik mijzelf bezig met het internationale openbare vervoer/ verbindingen, fietsbelangen (ov-fiets) en stations voorzieningen. Internationaal ben ik betrokken bij ACORP een vereniging die zich bezighoudt met community stations (treinstations verfraaien).
De reden waarom ik bij Progressief Akkoord/ Groen Links ben is dat ik Deurne mooier, socialer en leuker wil maken. Deurne is nu vooral te veel steen en te weinig groen.Stoeptegel eruit, plant erin zorgt voor minder opwarming.
Wij moeten verder kijken binnen de mogelijkheden hoe we mensen kunnen laten participeren.Ik vind dat iedereen in Deurne mee telt. Door mensen erbij te betrekken, bijvoorbeeld door het zwerfafval op te ruimen. Blikjes (ijzer) kunnen we verzamelen en inleveren om daar iets anders mee te doen.
De wereld moet en kan mooier en dat begint in Deurne. Het centrum moet weer bruisen we moeten zorgen dat er weer leven in zit. Graag wil ik verbinden tussen en met de verschillende mensen binnen Deurne.
Hoe lang ik actief ben?
In de politiek ben ik al enige jaren actief maar voor PA/GL ben ik weer actief sinds een jaar. Sinds kort als raadslid. Landelijk stem ik voor de Christen Unie.
Mijn wens voor Deurne is om het heel groen op de kaart te zetten en dat we de problemen die we vanwege met name de varkens hebben gecreëerd samen met alle belanghebbende op kunnen lossen.In 2030 zie ik Deurne als een dorp in een groter geheel, niet meer als zelfstandige gemeente.
Wij zijn dan inmiddels gefuseerd met Eindhoven maar we zijn dan de echte groene long tussen Venlo en Eindhoven waar je met plezier kunt wonen. Waar de mensen uit de agrarische sector die worstelden met hun bedrijf nu biologisch werken of in de natuur bezig zijn.
Deurne is weer een dorp om trots op te zijn.
 
Ik wil afsluiten met de volgende drie steekwoorden:
- vrijheid
- groen
- verbinden
 

 

Overige leden

Theo Hikspoors

Raadslid-Fractie voorzitter